29.10.2023 klo 16:00
Kalajoki

6 - 2  (3-0, 3-1, 0-1)

Suomi-sarja

Titaanit vailla mahdollisuuksia JHT käsittelyssä, loppulukemat 6-2 , erät 3-0, 3-1 ja 0-1
Sunnuntai iltapäivään Pirkonsuon Pyhättöön saatiin sopiva lataus, kun molemmilla joukkueilla oli alla maalin tappio Raahesta. JHT on kasannut rivinsä ja tulee kamppailuun hyvällä asenteella painaen pelin avausosuman jo ajassa 2,42. Samuli Yliniva vapauttaa oivallisella poikittaissyötöllä Niko Långin laidalta läpi ja hän ei erehdy. Toiseksi syöttäjäksi merkitään puolustaja Niklas Murto. Liikkuva aktiivinen Junkkarimiehistö pakottaa Titaanit rikkomaan, mikä kostautuukin aika tylysti molempien ylivoimien onnistuessa. Ensin maalaa maaliedestä Konsta Jääskeläinen ja sen jälkeen muutama minuutti, kun Jani Nurkkalan one timer puhuu Emmet Powelin namupassista.

Toisen erän alkuun JHT:lle vihelletään muutama kahdenminuutin rangaistus mutta alivoima toimii hienosti. Santeri Metsänen maalilla on myös hyvällä pelipäällä koppaillen tarvittavat kiekot kiinni. Neljännen osuman alustaa avaussyötöllään Emmet Powel ja Iiro Hietakangas. Viimeistelijänä maalipörssin kärkimies Jarno Palola. Titaanitkin rikkoo kuparisen ennen kuin Iiro Hietakangas ja Konsta Jääskeläinen namuttelee kaks ykkösen varmasti sisään. Kolmas erä on sitten vain pelkkä muodollisuus. Kolmenpisteen voiton myötä JHT nousee huippu tasaisessa sarjassa kolmannelle sijalle. Ensi viikonloppu on vapaa peleistä, joten nyt harjoitellaan ja ladataan akkuja seuraavien viikkojen vieraspeleihin.

Päävalmentaja Mirko Friman millä miettein taiston tauottua? - Perjantain pelistä otettu oppi ottelun alkuun näkyi jämäkkänä tulemisena. 1. erä joukkue näytti siltä miltä voittavan joukkueen kuuluu jäällä näyttää, taisteleva ja nopeasti reagoiva. Pystyttiin 2 erää hallitsemaan pelinvirtausta omalla liikkeellä, reagoinnilla ja viisailla pelivalinnoilla ja käytännössä peli saatiin jo siinä kohtaa pakettiin. Pyyhkeitä annettava kolmannesta erästä missä turhaan alettiin leikkimään pisteillä, kun olisi ollut hyvä tilaisuus opetella johtotilanne pelaamista. Turhia riskejä väärissä paikoissa ja kamppailutaso sekä liike laski. Ylivoima oli tehokasta mutta ennen kaikkea meidän alivoimapelaajamme onnistuivat nollaamaan Titaanien ylivoiman. Vielä on matkaa ehjään 60 minuuttiin mutta paljon positiivisia signaaleja on ilmassa ja kasvuprosessissahan tässä edelleen ollaan.